Urządzenia i Akcesoria
Focaccia na długo rosnącym cieście
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 20 godz.
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
400 g mąki manitoba, typu 750400 g mąki pszennej chlebowej typu 750
-
3 g drożdży świeżych pokruszonych
-
120 g wody schłodzonej
-
1 łyżeczka cukru1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
8 g soli
-
200 g sera mozzarella, pokrojonego w 5 mm plastry200 g sera mozzarella di Bufala pokrojonego w 5 mm plastry
Dodatki
-
200 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
50 g sera parmezan pokrojonego w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
1 - 2 szczypty soli
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1522.3 mg
Białko
30 g
Kalorie
2792.5 kJ /
667 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ravioli z pokrzywą i ricottą
1sa 30 dk
Bagietki rustykalne
15sa
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1sa 15 dk
Bagietki
15sa
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2sa 15 dk
Focaccia
2sa 50 dk
Orkiszowe calzone z wołowiną i warzywami
4sa 25 dk
Chrupiąca focaccia
2sa 10 dk
Focaccia z cebulą
2sa 20 dk
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1sa 45 dk
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2sa
Klasyczne chlebki naan
1sa 30 dk