Urządzenia i Akcesoria
Focaccia na długo rosnącym cieście
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 20 godz.
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
400 g mąki manitoba, typu 750400 g mąki pszennej chlebowej typu 750
-
3 g drożdży świeżych pokruszonych
-
120 g wody schłodzonej
-
1 łyżeczka cukru1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
8 g soli
-
200 g sera mozzarella, pokrojonego w 5 mm plastry200 g sera mozzarella di Bufala pokrojonego w 5 mm plastry
Dodatki
-
200 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
50 g sera parmezan pokrojonego w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
1 - 2 szczypty soli
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1522.3 mg
Białko
30 g
Kalorie
2792.5 kJ /
667 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 godz. 15 min
Bagietki
15 godz.
Kanapki z focacci z bazyliowym pesto, mozzarellą i pomidorem
3 godz. 20 min
Focaccia
2 godz. 50 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 godz. 10 min
Chlebki naan z kalafiorem i ciecierzycą, dipem z fety i matcha tahini
1 godz. 20 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 godz.