Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di semi di sesamo neri + q.b.
-
200
g di ceci secchi neri, ammollati in acqua calda per 6-8 ore e scolati
lub 200 g di ceci in scatola neri (vedere consigli per la preparazione) - 1000 g di acqua calda
- 2 spicchi di aglio
- 20 g di olio di sesamo
- 60 g di olio di oliva
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1 pizzico di pepe di Cayenna
- prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate q.b per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 4761 kJ / 1138 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 101.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 22.5 g
- Sód
- 2600.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate dolci, lenticchie rosse e latte di cocco
30 Min
Hummus di ceci e broccoli con pane integrale tostato
40 Min
Paté di lenticchie rosse al curry
4 godz. 10 min
Tahina
30 Min
Babaganoush
40 Min
Hummus
10min
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1h 10min
Hummus di cannellini e cipolla di Tropea
11h
Gyoza neri
1 Std. 30 Min
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 Min
Brownies ai fagioli neri
25h 20 min
Hummus di ceci
9 godz. 20 min