Plumcake datteri, mele e noci (senza glutine)

4.7 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 fette

Składniki

  • 240 g di riso integrale
    240 g di riso a chicco corto
  • 100 g di datteri denocciolati
  • 140 g di mele non sbucciate, senza semi e tagliate in quarti
  • 60 g di olio di oliva + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • 1 cucchiaio di psillio
  • ½ cucchiaino di sale
  • 80 g di gherigli di noci
  • 4 uova
  • 100 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 172 kcal / 723 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 201.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...