Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
240
g di riso integrale
lub 240 g di riso a chicco corto - 100 g di datteri denocciolati
- 140 g di mele, non sbucciate, senza semi e tagliate in quarti
- 60 g di olio di oliva + q.b.
- 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 1 cucchiaio di psillio
- ½ cucchiaino di sale
- 80 g di gherigli di noci
- 4 uova
- 100 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 723 kJ / 172 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 201.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Banana bread (vegan e senza glutine)
1 Std. 30 Min
Torta di castagne (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Torta soffice alle mandorle (senza glutine)
45 min
Frolla alla quinoa segnaposto stella
1 Std. 30 Min
Pane con frutta secca
55min
Biscotti di grano saraceno (senza glutine)
2 Std. 45 Min
Crema di mandorle
15min
Sformato di avena con cioccolato e mirtilli
30 min
Pasta frolla alle mandorle (senza glutine)
35 min
Cookies noci e avena (senza glutine)
1 godz.
Torta di carote con farina di riso
1 godz.
Pane lenticchie, ceci e semi misti
9h