Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse al cioccolato
- 50 g di zucchero
- 200 g cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 280 g di panna (min. 30% di grassi)
Pere insaporite
- 10 g di burro chiarificato
- 200 g di pera (tipo Corella, Williams), sbucciata e a pezzi (3.5 cm)
- 15 g di zucchero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- granella di nocciole, a piacere
- scaglie di cioccolato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 tazza
- Kalorie
- 1690.2 kJ / 404 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 21 mg
Alternatywne przepisy
Panna cotta con pesche insaporite
5h 15min
Dessert al caramello salato e cioccolato
3 Std. 30 Min
Bussolà alla vicentina
1 Std.
Sformato tricolore
1 Std. 30 Min
Zavata carsolina
5 Std.
Tortini pesca e fragola
1 Std.
Salsa al cioccolato
10min
Sformatini patate e porri
55 Min
Torta sfoglia alle mele
1 Std. 30 Min
Semifreddo alle noci
6 godz. 30 min
Crema al limone con mirtilli
1 Std.
Crespelle con radicchio e noci
2 Std.