![Mousse al cioccolato con le pere Mousse al cioccolato con le pere](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fe58d6657a1623ee494e8b364ee5c01b/Derivates/5659b5806d391a41a6517b7f7fd8b66b50863f71.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse al cioccolato
- 50 g di zucchero
- 200 g cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 280 g di panna (min. 30% di grassi)
Pere insaporite
- 10 g di burro chiarificato
- 200 g di pera (tipo Corella, Williams), sbucciata e a pezzi (3.5 cm)
- 15 g di zucchero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- granella di nocciole, a piacere
- scaglie di cioccolato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 tazza
- Kalorie
- 1690.2 kJ / 404 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 21 mg
Alternatywne przepisy
Crepês asparagi e salsiccia
1h 50 min
Gelato allo yogurt con sciroppo di frutti rossi e crumble croccante
10h 30min
Zuppa cremosa di melanzane e miglio
45 min
Vellutata di sedano rapa e mele renette
40 min
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40 min
Mini plumcake Brie e lamponi
1 godz.
Rotolo ai frutti rossi
2 Std.
Vellutata di porri e patate con soia o manzo (Bimby Friend)
Brak ocen
Cheesecake al Varoma
3h
Gelato ai cantucci e vin santo
10h 30min
Risotto mascarpone e pepe rosa
35 min
Crema al mascarpone con mele insaporite
30 min