Sformatini di bucce di piselli con crema allo yogurt e menta

Sformatini di bucce di piselli con crema allo yogurt e menta

4.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

Sformatini di bucce di piselli
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    50 g
  • di acqua + q.b.
    700 g
  • di piselli freschi con baccello, ben lavati
    1000 g
  • farina tipo 00 q.b.
  • di panna (min. 30% di grassi)
    150 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    60 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di noce moscata in polvere
    1 - 2 pizzichi
  • uova
    3
Crema allo yogurt e menta
  • di menta fresca le foglie
    5 g
  • di scorza di limone grattugiata
    5 g
  • di yogurt greco
    150 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    5 - 10 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 382 kcal / 1599 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 526 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...