Plumcake mele e datteri senza glutine

4.6 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 fette

Składniki

  • 240 g di riso integrale
    240 g di riso a chicco corto
  • 100 g di datteri denocciolati
  • 140 g di mela, qualsiasi tipo sbucciate e in quarti
  • 60 g di olio di oliva + q.b.
  • 8 g di lievito in polvere per dolci
  • 5 g di bicarbonato di sodio
  • 1 cucchiaio di psillio
  • ½ cucchiaino di sale
  • 80 g di gherigli di noci
  • 4 uova
  • 100 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 201.8 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 723 kJ / 172 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 22.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...