Wersje kompatybilne
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de noisettes entières
- 70 g de graines de sarrasin
- 3 bananes, coupées en morceaux
- 50 g d'eau
- le jus d'un citron jaune
- 6 jaunes d'œufs
- 125 g de sucre en poudre
- 250 g de lait
- 170 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854.1 kJ / 444.4 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 42.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ile flottante à la réglisse
35min
Crème au chocolat, lait de coco et granola
3h
Crème dessert aux speculoos
6j 20 menit
Crème-dessert au caramel
3h
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Sauce café-crème
35min
Chocolat liégeois
4h 30min
Crème dessert à la vanille
1sa 25 dk
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Crème dessert aux noisettes
2 Std. 40 Min
Riz au lait de coco
40min
Petits pots de crème à la vanille
1 Std. 35 Min