Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 370 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
La garniture
- 100 g de lait
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 capsules de cardamome, égrainées
- 2 œufs
- 80 g de sucre roux
- 400 g de mûres fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2291.9 kJ / 548.3 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 307 g
- Sód
- 18.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Clafoutis aux prunes
1h 15min
Clafoutis abricot-romarin
55min
Clafoutis abricot, chèvre et amandes
40min
Flan pomme-coco
55min
Cake aux abricots et au citron
55min
Tourte aux blettes et aux pignons de pin
1j 50 menit
Menu à petit prix - Tarte aux mûres
2j 10 menit
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Crumble pommes-figues
45min
Crumble aux pêches et au romarin
45min