Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 370 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
La garniture
- 100 g de lait
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 capsules de cardamome, égrainées
- 2 œufs
- 80 g de sucre roux
- 400 g de mûres fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2291.9 kJ / 548.3 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 307 g
- Sód
- 18.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55 min
Mousse à la mûre
10 min
Cheesecake aux fruits d'été
3h 35min
Tarte aux abricots façon crumble
3h 20min
Menu à petit prix - Tarte aux mûres
2 Std. 10 Min
Crumble aux pêches et au romarin
45 min
Tarte aux abricots et au nougat
2h 20min
Clafoutis aux prunes
1h 15min
Flan aux pommes
50min
Gelée de pomme
4h
Clafoutis pêche-framboise
50min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min