Tiramisu aux abricots et au miel

Tiramisu aux abricots et au miel

4.7 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 portions

Składniki

La compotée d'abricots
  • 400 g d'abricots frais dénoyautés et coupés en quatre
  • 15 g de miel
  • 1 branche de thym frais effeuillé
Le sirop d'imbibage
  • 50 g de sucre en poudre
  • 10 g de miel
  • 140 g d'eau
  • 1 branche de thym frais
  • 5 g de liqueur d'amande (opcjonalnie) type amaretto
La crème
  • 4 œufs extra frais
  • 70 g de sucre en poudre
  • les graines d'1 gousse de vanille
  • 400 g de mascarpone
  • 1 pincée de sel
Le dressage
  • 16 biscuits à la cuillère
  • 2 abricots frais dénoyautés et coupés en morceaux
  • 1 branche de thym frais effeuillé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 515.9 kcal / 2158.4 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 28.9 g
Węglowodany 54.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Sód 358.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...