Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de figues fraîches
- 300 g de sucre en poudre
- 8 g de jus de citron
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 1 œuf
- 1 camembert
- 2 gousses d'ail, râpées
- 10 g de romarin, déshydraté et moulu
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre blanc moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4033.4 kJ / 964 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 136.8 g
- Tłuszcz
- 44.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 487.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouchées d'agneau épicé turc
1 Std. 30 Min
Gâteau roulé au café
2 Std. 30 Min
Tartine de brioche, mascarpone vanillée, fruits rouges et menthe
25 min
Compotée d'oignons, poires et truffe
30min
Paniers de pommes de terre, œuf et bacon
40min
Tortilla aux pommes de terre, oignons, chorizo et fromage
35 Min
Curry de crevettes et riz basmati
30min
Cheesecake speculoos et caramel
2h 45min
Samoussas au fromage
30min
Feuilleté chantilly et fraise
1 godz. 15 min
Gâteau chocolat-café meringué
1 Std. 10 Min
Tarte aux framboises
1h 20min