Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire
- 60 g de sucre en poudre
- 10 feuilles de menthe
- 60 g de jus de citron vert (soit 6 citrons environ)
-
300
g de skyr
lub 300 g de yaourt à la grecque, 0% m.g - 2 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 463 kJ / 109 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta à l’orange
4h 25min
Entremets ananas aux petits-beurre
3u. 15min
Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta)
50min
Minibrochettes de saumon, ananas et crevette
1h 35min
Velouté d’avocat au lait de coco, tartines de tomates aux olives
20min
Verrine à l'abricot
1h 35min
Houmous léger au curcuma et grenade
10min
Pannacotta au lemon curd
1h 45min
Ananas caramélisé aux épices
50min
Glace express mangue et lait de coco
10min
Mousse citron vert-basilic
2h 30min
Sorbet banane et citron vert
10min