Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
salsa de maní
- 2 dientes de ajo, pelados
- 20 g de jengibre, pelado, en rebanadas redondas (2 mm)
- 20 g de aceite de ajonjolí
- 125 g de leche de coco
- 50 g de mantequilla de cacahuate
- 30 g de salsa de soya
- 30 g de azúcar morena
- 3 - 4 gotas de salsa picante roja, p.ej. Tabasco
Bowl de garbanzos
- 1 pizca de hojuelas de chile seco
- 1 diente de ajo, pelado
- 20 g de jugo de limón verde
- 30 g de aceite de ajonjolí
- 25 g de salsa de soya
- 1000 g de agua
- 1 cda de sal
- 200 g de arroz basmati
- 200 g de brócoli, en trozos
- 200 g de zanahoria, pelada, en rebanadas de 5 mm
- aceite vegetal, para freír
- 60 g de poro, en rebanadas (0,5 mm)
- 200 g de garbanzo blanco cocido, escurrido
- salsa picante roja, p.ej. Tabasco, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2350.4 kJ / 561.8 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 2569.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avena con manzana
25 min
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 min
Tabule de quinoa
10min
Ensalada de camote con manzana, espinacas y quinoa
25 min
Boloñesa de lentejas
35 min
Hamburguesa veganas
45 min
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30 min
Curry verde thai vegetariano
35 min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50 min
Ensalada de quinoa con tofu
55 min
Estofado Africano occidental de maní
50 min
Bowl de atún y aguacate
50 min