Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 echalot, pelado, en mitades
- 1 ramita de romero, sólo las hojas
- 70 g de tocino, en cubos
- 30 g de aceite vegetal
- 350 g de lentejas
- 400 g camote, cortado en trozos (2-3 cm)
- 1 cda de concentrado de caldo de verduras en polvo
- 900 g de agua
- 150 g de pasta seca tipo ditalini
- 1 cdita de sal, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- romero, sólo las hojas, para decorar
- 4 cdas de vinagre balsámico (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2018.8 kJ / 482.5 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 0.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa versátil de verduras TM6
50min
Sopa de lentejas
1h 30min
Ensalada fresca de quinoa
25 min
Lentejas marinadas
35 Min
Ensalada de arroz integral alto en proteína TM6
55min
Crema vegana de cilantro y espinacas
25 min
Ensalada de quinoa
25 min
Sopa vegana de hongos, poro y arroz salvaje con pan tostado
45min
Ensalada de frijoles, aguacate y atún
20 min
Sopa de espárragos y empanadas de pollo con verduras al vapor
55min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30min