Sopa de lentejas con camote y pasta

Sopa de lentejas con camote y pasta

4.1 15 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porciones

Składniki

  • 1 echalot pelado, en mitades
  • 1 ramita de romero sólo las hojas
  • 70 g de tocino en cubos
  • 30 g de aceite vegetal
  • 350 g de lentejas
  • 400 g camote cortado en trozos (2-3 cm)
  • 1 cda de concentrado de caldo de verduras en polvo
  • 900 g de agua
  • 150 g de pasta seca tipo ditalini
  • 1 cdita de sal o al gusto
  • ½ cdita de pimienta negra molida o al gusto
  • romero sólo las hojas, para decorar
  • 4 cdas de vinagre balsámico (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 0.8 mg
Białko 16.8 g
Kalorie 2018.8 kJ / 482.5 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 69.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...