Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de arroz integral de grano largo
- 600 g de agua, para remojar
- 350 g de hongos, frescos, en rebanadas delgadas
- 40 g de nuez pecana, tostadas
- 40 g de nuez de castilla, en mitades, tostadas
- 10 g de hojas de cilantro, frescas
- 50 g de salsa de soya
- 10 g de aceite de ajonjolí tostado
- 30 g de vinagre blanco
- 40 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cdita de azúcar
- 700 g de agua
- ½ - ¾ cdita de sal fina, o al gusto
- 1 - 2 cdas de mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol)
- 1 cda de cebollín, picado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2424 kJ / 579 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1022 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de quinoa
35min
Boloñesa de lentejas
35min
Quinoa con ejotes
30min
Tabule de quinoa
10 min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Quinoa bowl con hongos
45min
Estofado de vegetales y granos en cocción lenta TM6
3hod. 15min
Ensalada de quinoa
25min
Pesto de espinacas y nueces
5min
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30min
Ensalada fresca de quinoa
25min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40min