Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de pasta de curry tailandesa, verde, amarilla o roja (ver receta)
- 600 g de pechuga de pollo, en rebanadas o cubos de 3 cm
- 300 g de leche de coco
- 50 g de agua
- ½ - 1 cdita de hojuelas de chile seco (opcjonalnie)
-
20
g de salsa de pescado
lub ½ cdita de sal fina - 100 g de brotes de bambú enlatados, escurridos (opcjonalnie)
- 150 g de calabacitas, cortadas en bastones
- 150 g de zanahoria, pelada y cortada en bastones
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 3968 kJ / 944 kcal
- Białko
- 152 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta de curry tailandés
30 min.
Pollo tika masala
6h 40 min
Curry verde thai vegetariano y arroz al horno con lemon grass
1h 20min
Arroz jazmín con coco
50min
Curry de pescado (Fish ambul thiyal)
1h
Curry de lentejas (dahl)
30 min.
Curry de pollo estilo Sri Lanka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Tabule
30 min.
Pollo y couscous Marroquí
45 min
Curry de pollo estilo Ciudad del Cabo
1h
Curry de pescado con arroz basmati y bollos de yogur al vapor
50min
Pollo thai con cacahuetes y arroz con coco (Tailandia)
45 min