Melanzane piccanti e lenticchie

Melanzane piccanti e lenticchie

4.2 72 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla rossa a fette (7-8 mm)
  • 1 peperoncino piccante fresco tagliato a metà in lunghezza
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 450 g di melanzane a dadini (2-3 cm)
  • 2 cucchiai di capperi sotto sale sciacquati e sgocciolati
  • 10 g di passata di pomodoro
  • 4 foglie di basilico fresche lavate
  • 20 g di zucchero
  • 15 g di aceto bianco
  • 80 g di lenticchie in scatola, sgocciolate e sciacquate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 166 kcal / 694 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 12.4 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...