Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di semi di lino
- 60 g di mandorle
- 140 g di farina tipo 00
- 60 g di olio di oliva
- 245 g di acqua + 4 cucchiai tiepida
- 2 ½ cucchiaini di sale
- 50 g di cipolla a metà
- 100 g di porro, a rondelle (0,5 cm)
- 60 g di peperone verde, a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di spinaci baby freschi
- 105 g di bevanda a base di soia
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - ½ cucchiaino di curcuma in polvere
- ½ cucchiaino di cipolla disidratata
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 55 g di farina di ceci
- 120 g di pomodori ciliegino, dimezzato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1153.3 kJ / 275.6 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 613.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne al ragù di lenticchie (vegan)
3 godz.
Ragù alla soia (vegan)
40 Min
Ragù di tempeh
30 Min
Besciamella (vegan)
15 min
Erbazzone (vegan)
2 godz. 20 min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1h
Polpette di tempeh con mayo alla menta (vegan)
40 Min
Formaggio (vegan)
8 Std. 20 Min
Torta salata di verdure e contorno di insalata
1 Std. 5 Min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1h
Biscotti con i semi (vegan)
2 godz. 40 min
Crostata di zucchine (vegan)
1sa 50 dk