Urządzenia i Akcesoria
Jajka z sosem ziołowym i wielkanocnymi ciasteczkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Gotowanie jajek
-
6 jajek rozm. M, schłodzonych
-
woda (do oznaczenia 1 l)
Wielkanocne ciasteczka
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
½ łyżeczki soli
Sos ziołowy
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu200 g crème fraîche, 15% tłuszczu (patrz wskazówka)
-
30 g mleka (opcjonalnie)
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g syropu klonowego10 g syropu z agawy
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
6 łyżeczek kawioru
-
6 łyżeczek rzeżuchy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
258.3 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
744 kJ /
177.8 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC 2024
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50 min
Wytrawne mini serniczki i drink truskawkowy z szampanem
3 godz. 40 min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Tatar z suszonych pomidorów
15 min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 godz. 10 min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min