
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z komosy ryżowej
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
komosy ryżowej (quinoa)120 g
-
wody plus dodatkowa ilość do opłukania komosy i zwilżenia dłoni1000 g
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki125 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych60 - 70 g
-
soli1 ¾ łyżeczki
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
mąki owsianej80 g
-
jajko1
-
szczypiorku posiekanego10 - 15 g
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
olej rzepakowy do smażenia
-
rukola do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
395.2 kcal /
1653.5 kJ
Białko
17.9 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
43.1 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOLACJA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1 godz. 40 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Mąka z ciecierzycy
45 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min