
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g komosy ryżowej (quinoa)
- 125 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 60 - 70 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
- 1000 g wody
- 1 ¾ łyżeczka soli
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwa z oliwek
- 80 g mąki owsianej
- 1 jajko
- 10 - 15 g szczypiorku, posiekanego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy, ilość do smażenia
- 40 g rukoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2047.1 kJ / 489 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 Min
Kotleciki pietruszkowe
25min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 Std. 10 Min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 Std. 10 Min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1h 20min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1h 15min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 Std.
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1h 20min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 Std. 10 Min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 Std.
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 Std. 10 Min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25min