Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z komosy ryżowej
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
120 g komosy ryżowej (quinoa)
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do opłukania komosy i zwilżenia dłoni
-
125 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
60 - 70 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
80 g mąki owsianej
-
1 jajko
-
10 - 15 g szczypiorku posiekanego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej rzepakowy do smażenia
-
roszponka, do podaniarukola do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
17.9 g
Kalorie
1653.5 kJ /
395.2 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
43.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOLACJA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 Std. 15 Min
Kotleciki pietruszkowe
25 Min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 Std. 10 Min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 Std. 30 Min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 Std.
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 Std.
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 Std. 10 Min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 Std. 20 Min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 Std. 10 Min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 Std.
Wegańska fasolka po bretońsku
13 Std. 50 Min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 Min