
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z komosy ryżowej
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
120 g komosy ryżowej (quinoa)
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do opłukania komosy i zwilżenia dłoni
-
125 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
60 - 70 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
80 g mąki owsianej
-
1 jajko
-
10 - 15 g szczypiorku posiekanego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej rzepakowy do smażenia
-
rukola do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
395.2 kcal /
1653.5 kJ
Białko
17.9 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
43.1 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOLACJA
10 Przepisów
Polska
Polska