Kotlety z komosy ryżowej

Kotlety z komosy ryżowej

4.7 621 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

  • 120 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 1000 g wody plus dodatkowa ilość do opłukania komosy i zwilżenia dłoni
  • 125 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • 60 - 70 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 1 ¾ łyżeczki soli
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 80 g mąki owsianej
  • 1 jajko
  • 10 - 15 g szczypiorku posiekanego
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej rzepakowy do smażenia
  • rukola do podania
    roszponka, do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 395.2 kcal / 1653.5 kJ
Białko 17.9 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 43.1 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...