Wersje kompatybilne
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g basmati rice (cooking time 12-16 min)
- 180 g peanuts, roasted, salted
- 120 g onions, quartered
- 1 fresh chilli, cut in pieces
-
2 ½
cm fresh turmeric, cut in pieces (2 cm)
lub ½ tsp ground turmeric - 2 garlic cloves
- 30 g oil
- ½ tsp ground coriander
- 400 g aubergine, cubed (3 cm)
- 400 g coconut milk
- 1450 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled, or to taste
lub 2 tsp vegetable stock paste - 40 g soy sauce
- 1 Tbsp brown sugar
- ½ tsp ground ginger
- 2 - 3 pinches ground cloves
- 2 - 3 pinches ground cinnamon
- 1 ½ tsp salt
- coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2506.2 kJ / 599 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 609.3 mg
Alternatywne przepisy
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15 min
Strawberry and Burrata Salad with Basil Pesto (TM5)
20min
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1h
Gluten-free Mushroom Christmas Stuffing
1h 20 min
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
30 min
Lentil Moussaka
3u. 30min
Lentil moussaka
2h 20 min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2h
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min