Wersje kompatybilne
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions, quartered
- 100 g leeks, white part only, cut in pieces
- 120 g fennel, cut in pieces
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 50 g salted butter, diced
- 100 g dry white wine
- 350 g cooked, peeled chestnuts
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 800 g water
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1282 kJ / 306 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
Alternatywne przepisy
Watercress Soup
25min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1hod.
Carrot and Coriander Soup
25min
Broccoli and stilton soup
30min
Creamy Courgette Soup
25min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 min.
Watercress and Oat Soup
35min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Spinach and Parmesan Soup
45min
Celeriac and Apple Soup
55 Min