Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g extra virgin olive oil
- 100 g onions, quartered
- 100 g green peppers, cut in pieces
- 130 - 150 g ripe tomatoes, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch sugar
- ¼ tsp paprika
- 150 g potatoes, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 600 g water
- 1 fish stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 800 g tinned large white beans, rinsed (drained weight)
- 500 g fresh tuna, cut in pieces (4 cm)
- 1 Tbsp fresh parsley, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1391 kJ / 332 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
Alternatywne przepisy
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30 min
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25 min
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1h
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1h 10 min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Hake and Prawn Burger
15min
Veracruz Fish
30 min
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min