Pea Gazpacho

Pea Gazpacho

4.4 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • pistachio nuts, unsalted, shelled
    190 g
  • water
    800 g
  • fresh green peas
    500 g
    frozen peas, defrosted
  • garlic cloves
    2
  • cucumber cut in pieces
    200 g
  • bread torn in pieces
    50 g
  • extra virgin olive oil
    100 g
  • sherry vinegar
    40 g
    red wine vinegar
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • Greek yoghurt for serving
    4 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 676 kcal / 2826 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 54 g
Węglowodany 24 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 785 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...