![Artichoke & Butter Bean Dip Artichoke & Butter Bean Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A18F0E59-9551-447E-8F01-6C0308C4A608/Derivates/36B73B18-E66A-48E3-8123-96853DCD03F6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g artichoke hearts, in oil, drained (1 x 280 g jar artichoke hearts in oil)
- 1 garlic clove
- 400 g tinned butter beans, drained and rinsed (1 tin)
- ½ tsp ground cumin
- 20 g lemon juice
- 120 g natural yoghurt, low fat
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 476.4 kJ / 113.9 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Hot Artichoke Dip
30min
White Bean and Feta Dip
5min
Mushroom Risotto
30min
Asparagus Risotto
45min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15min
Basil Pesto
10min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5min
Pear and Gorgonzola Risotto
30min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45min
Pea and Mint Risotto
40min
Courgette and Feta Risotto
30min