Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond Butter
- 300 g roasted almonds (see tip)
- 1 pinch salt
Almond Milk
- 100 g raw almonds, soaked in water for 6 hours then drained
- 500 g water
Crumble
- 100 g wholemeal flour
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Steamed Vegetables and Assembly
- 500 g water
- 600 g waxy potatoes (e.g. Charlotte, baby potatoes), unpeeled, sliced (1 cm)
- 500 g cauliflower florets (3-4 cm)
-
500
g fresh green peas
lub frozen peas, defrosted - 1 Tbsp vegetable oil, for greasing
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1775 kJ / 424 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 942 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Vegetable pasta sauce
40min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Versatile Chunky Soup
50min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45min
Mixed Grain Pilaf with Beetroot
30min
Black Bean and Avocado Wrap
15min
Lentil Moussaka
2u. 20min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1 Std. 40 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Mexican Black Bean Dip with Healthy Tortilla Chips
20min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min