![Almond Vegetable Crumble Almond Vegetable Crumble](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f5a36cf5-7f40-4973-9f7c-7d6b26f5034f/Derivates/3209d370-296a-471b-88d1-15d33f3ed6fe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond Butter
- 300 g roasted almonds (see tip)
- 1 pinch salt
Almond Milk
- 100 g raw almonds, soaked in water for 6 hours then drained
- 500 g water
Crumble
- 100 g wholemeal flour
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Steamed Vegetables and Assembly
- 500 g water
- 600 g waxy potatoes (e.g. Charlotte, baby potatoes), unpeeled, sliced (1 cm)
- 500 g cauliflower florets (3-4 cm)
-
500
g fresh green peas
lub frozen peas, defrosted - 1 Tbsp vegetable oil, for greasing
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1775 kJ / 424 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 942 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Spanish Omelette
40 min
Rustic Olive, Fig and Walnut Bread
2h 15 min
Quinoa Burger and Yellow Tomato Ketchup
2 Std.
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30 min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Vegan Lentil Lasagne
2 Std. 20 Min
Peanut Milk and Patties
8h 55min
Carrot Muffins with Vegan Cream Cheese Icing
40 min
Caramel Cereal Bars
1 Std.
Pear, Apple, Kiwi and Ginger Juice
5 min
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30 min
Spirulina Smoothie
5 min