Urządzenia i Akcesoria
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
Chickpeas
-
dried chickpeas200 g
-
water for soaking
Pitta Bread
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 tsp
-
water270 g
-
sugar1 tsp
-
strong white bread flour500 g
-
salt2 tsp
-
olive oil plus extra for greasing1 tsp
Houmous
-
garlic cloves2
-
tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
tahini40 g
-
olive oil60 g
-
lemon juice30 g
-
sumac3 tsp
-
salt½ tsp
-
sumac for sprinkling
Falafel
-
raw beetroot peeled, cut in pieces (4 cm)300 g
-
onions quartered150 g
-
olive oil10 g
-
ground cumin2 tsp
Tomato Salad and Falafel
-
fresh mint leaves60 g
-
blanched almonds30 g
-
olive oil plus 6 Tbsp30 g
-
red wine vinegar15 g
-
sugar1 tsp
-
salt2 ½ tsp
-
breadcrumbs70 g
-
tahini1 Tbsp
Finalisation
-
cherry tomatoes halved300 g
-
pomegranate seeds70 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2206 mg
Białko
26 g
Kalorie
3979 kJ /
951 kcal
Tłuszcz
46 g
Błonnik
14 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
113 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12 godz. 20 min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40 min
Beetroot and Halloumi Burgers
1 godz.
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1 godz.
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Festive Nut Roast Wreath
2 godz.
Coconut and Spinach Dahl
50 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min