Wersje kompatybilne
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chickpeas
- 200 g dried chickpeas
- water, for soaking
Pitta Bread
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 270 g water
- 1 tsp sugar
- 500 g strong white bread flour
- 2 tsp salt
- 1 tsp olive oil, plus extra for greasing
Houmous
- 2 garlic cloves
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 40 g tahini
- 60 g olive oil
- 30 g lemon juice
- 3 tsp sumac
- ½ tsp salt
- sumac, for sprinkling
Falafel
- 300 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 150 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
Tomato Salad and Falafel
- 60 g fresh mint leaves
- 30 g blanched almonds
- 30 g olive oil, plus 6 Tbsp
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp sugar
- 2 ½ tsp salt
- 70 g breadcrumbs
- 1 Tbsp tahini
Finalisation
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 70 g pomegranate seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3979 kJ / 951 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 113 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 14 g
- Sód
- 2206 mg
Alternatywne przepisy
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40 Min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 Min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Crispy Korean Tofu
1h 20 min
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25 min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 min
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Coconut and Spinach Dahl
50min