Urządzenia i Akcesoria
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
100 - 150 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
15 g oleju
-
1 łyżeczka papryki, mielonej
-
½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 skórki z bananów ekologicznych, średnio dojrzałych, umytych (patrz wskazówka)
-
2 bułki do burgerów
-
30 g sosu barbecue
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
769.5 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1293.5 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 Std. 10 Min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 Std. 15 Min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 Min
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 Std.
Czarne bułeczki bao z łososiem
1 Std. 20 Min
Seitan
1 Std. 45 Min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 30 Min
Wegański żel owocowy
1 Std. 15 Min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 Std.
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1 Std. 35 Min
Bao Burger z bananiną hoisin i piklowanymi ogórkami z mango
1 Std. 35 Min
Czarne bułki do burgerów
2 Std.