Urządzenia i Akcesoria
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
100 - 150 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
15 g oleju
-
1 łyżeczka papryki, mielonej
-
½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 skórki z bananów ekologicznych, średnio dojrzałych, umytych (patrz wskazówka)
-
2 bułki do burgerów
-
30 g sosu barbecue
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
769.5 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1293.5 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1 godz. 20 min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Korma z pieczonymi warzywami, ryżem i marynowaną cebulą; Chlebki naan z oliwą czosnkową
2 godz.
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 godz. 15 min
Lody marmurkowe
11 godz. 30 min
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 godz. 40 min
Bułki na piwie z cheddarem
3 godz. 15 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Czarne bułki do burgerów
2 godz.