Urządzenia i Akcesoria
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
100 - 150 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
15 g oleju
-
1 łyżeczka papryki, mielonej
-
½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 skórki z bananów ekologicznych, średnio dojrzałych, umytych (patrz wskazówka)
-
2 bułki do burgerów
-
30 g sosu barbecue
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
769.5 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1293.5 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 h 30 min
Czarne bułki do burgerów
2 h
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 h
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 h
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 h 15 min
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3 h 20 min
Paprykowy sos holenderski
15 min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 h 10 min
Pity z patelni z hummusem i warzywami
2 h 20 min