Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 200 g ryżu brązowego
- 250 g fileta z pstrąga łososiowego, bez skóry, bez ości
- 40 g miodu, płynnego
- 20 g musztardy Dijon
- 20 g musztardy francuskiej
- 40 g octu jabłkowego
-
80
g oleju z pestek winogron
lub 80 g oliwy z oliwek - 100 g rukoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2128 kJ / 508 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 429 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego
45 min
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1h
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Omlet grecki
35 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)
45 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1 Std. 50 Min