Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 200 g ryżu brązowego
- 250 g fileta z pstrąga łososiowego, bez skóry, bez ości
- 40 g miodu, płynnego
- 20 g musztardy Dijon
- 20 g musztardy francuskiej
- 40 g octu jabłkowego
-
80
g oleju z pestek winogron
lub 80 g oliwy z oliwek - 100 g rukoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2128 kJ / 508 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 429 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35min
Omlet z brokułami i szynką
35min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 dk
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 min
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i jajkami; Sorbet owocowy
1u.
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55min
Sałatka z czarnym ryżem, truskawkami i fetą
1u.
Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)
30 dk
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 Min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 Min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 dk