Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym

Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym

4.3 55 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 1200 g wody
  • 200 g ryżu brązowego
  • 250 g fileta z pstrąga łososiowego, bez skóry bez ości
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 80 g oleju z pestek winogron
    80 g oliwy z oliwek
  • 40 g miodu płynnego
  • 20 g musztardy Dijon
  • 40 g octu jabłkowego
  • 20 g musztardy francuskiej
  • 100 g rukoli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 429 mg
Białko 16 g
Kalorie 2128 kJ / 508 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...