![Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/221E5BB0-B043-47B5-9B1B-A956828B02EF/Derivates/B75F4732-8F8B-4DC2-BB64-C081AD71CDC5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 200 g ryżu brązowego
- 250 g fileta z pstrąga łososiowego, bez skóry, bez ości
- 40 g miodu, płynnego
- 20 g musztardy Dijon
- 20 g musztardy francuskiej
- 40 g octu jabłkowego
-
80
g oleju z pestek winogron
lub 80 g oliwy z oliwek - 100 g rukoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2128 kJ / 508 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 429 mg