Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 3 étoiles de badiane
- 500 g de filet de lotte, sans peau et sans arêtes, coupées en morceaux
- 300 g de crevettes cuites, décortiquées
- 300 g de moules
- 3 échalotes, coupées en deux
- 150 g de vin blanc
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
-
couscous, pour le service
lub riz, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1271.8 kJ / 304.2 kcal
- Białko
- 28.7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 341.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navarin d'agneau
1 Std. 15 Min
Navarin aux petits légumes
1h
Filet mignon de porc farci de fruits secs, garniture automnale
2h
Paupiette de la mer au vin blanc
45min
Navarin d'agneau printanier
1 Std. 20 Min
Lotte à la provençale
50min
Cotriade
1h
Choucroute de la mer
40min
Joues de porc au citron confit
1h 5min
Lotte vapeur façon tajine
1 godz. 45 min
Joues de porc au cidre
1 godz. 45 min
Joues de porc aux épices
13h 40min