Sardines aux pommes de terre, crème à la ciboulette

Sardines aux pommes de terre, crème à la ciboulette

3.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 5 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café de graines de fenouil
  • 1 c. à café de graines d'anis vert
  • 1 c. à café de graines de cumin noir
  • 3 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 citron jaune non traité zeste et jus
  • 50 g d'huile d'olive
  • 12 sardines fraîches entières, vidées, nettoyées et étêtées
  • 500 g d'eau
  • 600 g de pommes de terre coupées en morceaux
  • 200 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
  • 10 brins de ciboulette fraîche ciselés

Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 49.2 g
Kalorie 3574 kJ / 855.8 kcal
Tłuszcz 58.5 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 31.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...