Croustillant de sarrasin aux escargots, crème à l'ail

Croustillant de sarrasin aux escargots, crème à l'ail

4.3 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 portions

Składniki

  • 210 g de crème liquide 30-40% m.g. (dont 150 g très froide)
  • 3 gousses d'ail (20 g env.)
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de beurre coupé en morceaux
  • 8 brins de persil frais équeutés (dont 2 brins ciselés)
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 36 escargots en conserve
  • 3 galettes de sarrasin

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 332.3 kcal / 1381.2 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 26.7 g
Węglowodany 9.3 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...