Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 70 g de sucre roux
- 1 bâton de cannelle
- 20 g d'eau de fleur d'oranger
- le zeste d'une orange non traitée, râpé
- 4 feuilles de menthe fraîche, ciselées
- 6 - 8 oranges, coupées en rondelles
- 2 - 3 dattes dénoyautées, coupées en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1222.8 kJ / 289.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 16.3 mg
Alternatywne przepisy
Tartare de champignons
35min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Salade Waldorf sur feuilles d'endive
30min
Ananas caramélisé aux épices
50min
Soupe de poires et raisins
35min
Zaalouk de chou-fleur
30min
Salade d'oranges aux dattes
1h
Taboulé de boulgour aux pistaches et à la grenade
30min
Salade de fenouil et pomme
20min
Salade thaïe, vinaigrette aux cacahuètes
30min
Salade asiatique de carottes, canneberges et coriandre
10min
Salade de brocoli, poivron rouge et pignons
10min