Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 70 g de sucre roux
- 1 bâton de cannelle
- 20 g d'eau de fleur d'oranger
- le zeste d'une orange non traitée, râpé
- 4 feuilles de menthe fraîche, ciselées
- 6 - 8 oranges, coupées en rondelles
- 2 - 3 dattes dénoyautées, coupées en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1222.8 kJ / 289.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 16.3 mg
Alternatywne przepisy
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1 Std.
Tisane laurier, cannelle, anis et citron
10 Min
Taboulé de boulgour aux pistaches et à la grenade
30min
Salade de fraises au gingembre
1 Std. 30 Min
Cake orange-pavot
1 Std. 15 Min
Salade d'orange au thé et à la rose
5 Std. 30 Min
Vinaigrette du Moyen-Orient pour les légumes grillés
10 Min
Granité ananas et gingembre
4 Std. 10 Min
Tartelette fine aux pommes et mendiants
45min
Salade d'oranges aux dattes
1 Std.
Soupe de fraise à la menthe
15 Min
Cake weekend épicé à l'orange
55 min