Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé T65, et un peu pour fariner
- 8 g de sel
- 300 g d'eau
- 200 g d'abricots secs dénoyautés
- 100 g de raisins secs
- 50 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 11267 kJ / 2664 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 549 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 31 g
- Sód
- 3269 mg
Alternatywne przepisy
Pain sucré
1 Std. 30 Min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15min
Brioche aux fruits secs
3 godz. 30 min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Pain aux différents fruits secs
2 godz. 55 min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min
Petits pains de seigle
12h
Pain énergie aux graines
7 Std. 25 Min