Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé T65, et un peu pour fariner
- 8 g de sel
- 300 g d'eau
- 200 g d'abricots secs dénoyautés
- 100 g de raisins secs
- 50 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 11267 kJ / 2664 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 549 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 31 g
- Sód
- 3269 mg
Alternatywne przepisy
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20 min
Pain aux différents fruits secs
2h 55min
Pain énergie aux graines
7h 25 min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 Std. 10 Min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20 min
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min
Brioche au lait de coco
3h 10min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min