Cevadinha com legumes de primavera e ovos cocote

Cevadinha com legumes de primavera e ovos cocote

4.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 doses

Składniki

Ovos
  • alho
    1 dente de
  • azeite
    20 g
  • espargos arranjados e partidos em pedaços (separe as cabeças)
    200 g
  • sal
    ¼ c. chá de
  • Pimenta q.b. p/ temperar
  • mostarda
    15 g
  • vinho branco
    50 g
  • natas
    100 g
    100 g natas de soja
  • Manteiga q.b. p/untar
  • ovos
    6
  • cebolinho picado p/ guarnecer
    15 g
Cevadinha
  • azeite
    90 g
  • lima (raspa e sumo)
    1
  • manjericão
    10 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • sultanas
    20 g
  • tomate-cereja cortado em metades
    80 g
  • ervilhas descongeladas
    50 g
  • chalota cortada em quartos
    80 g
  • cebola roxa cortada em lâminas
    150 g
  • bolbo de funcho cortado em lâminas
    100 g
  • água
    750 g
  • cevada perolada
    250 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 507.5 kcal / 2123.3 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 31.8 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 604.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...