Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de noix décortiquées
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 50 g de moutarde de Dijon
- 20 g de vinaigre de cidre
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'eau
- 500 g de poires non pelées, coupées en huit
- 100 g de bacon, coupé en cubes (1 cm)
- 300 g de feuilles de salade verte
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1803 kJ / 430 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 702 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade grecque
30 min
Salade de brocoli aux lardons, pommes et amandes
30 min
Salade d'été
10min
Salade de jambon serrano au melon et crème à l'orange
20min
Salade d'endives au bleu, vinaigrette crémeuse
25min
Salade de gésiers, endives, pommes et noix
20min
Salade au bacon et à la pomme
20min
Salade de poulet, avocat et ananas grillé
40min
Salade vosgienne
45 min
Avocat créole
25min
Salade de blé aux tomates, artichauts et olives
25min
Pain perdu au jambon
25min