
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g farine de blé
lub 300 g de farine de blé complet - 80 g d'eau très froide
- 220 g de beurre coupé en morceaux
- 2 - 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 ¼ - 1 ½ c. à café de sel
-
80
g de gruyère coupé en morceaux
lub 80 g de parmesan coupé en morceaux - 80 g d'échalotes coupées en deux
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 2 gousses d'ail
-
400
g de champignons frais (ex: girolles, bolets, pleurotes...), émincés
lub 400 g de champignons de Paris frais émincés - 80 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 2 - 3 pincées de poivre moulu et un peu pour la finition
- 1 œuf battu
- thym frais pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 874 kcal / 3656.7 kJ
- Białko
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 60.6 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.3 g
- Sód
- 909.1 mg