Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 100 g d'eau
La garniture
- 500 g de chair de potiron, coupé en morceaux
- 500 g de pommes de terre, coupées en rondelles (1 cm)
- 200 g de lait
- 30 g de beurre
- 5 g de sel
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
Le montage
-
150
g de fromage taleggio, coupé en tranches
lub 150 g de brie, coupé en tranches -
150
g de speck tyrolien, coupé en tranches
lub 150 g de jambon, coupé en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1312 kJ / 313.6 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 810 mg
Alternatywne przepisy
Œufs au four et spaghetti de légumes
1h
Œufs mimosa aux yeux rouges
40min
Doigts de saucisse d'Halloween
1h
Pizza fantômes
1h 45min
Tarte rustique aux pommes
2h 55min
Pain d'Halloween à la citrouille
3u. 15min
Porridge salé aux tomates et au basilic
20min
Gaufres vertes aux épinards, saumon fumé et graines germées
35min
Tiramisu potimarron, chocolat
1h 15min
Punch d'horreur
20min
Gâteau au potiron d'Halloween
4h
Tarte rustique potimarron, chèvre et noix
35min