
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 150 g de beurre coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 100 g d'eau
La garniture
- 500 g de chair de potiron coupé en morceaux
- 500 g de pommes de terre coupées en rondelles (1 cm)
- 200 g de lait
- 30 g de beurre
- 5 g de sel
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
Le montage
-
150
g de fromage taleggio coupé en tranches
lub 150 g de brie coupé en tranches -
150
g de speck tyrolien coupé en tranches
lub 150 g de jambon coupé en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 313.6 kcal / 1312 kJ
- Białko
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Węglowodany
- 30 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Sód
- 810 mg