
Wersje kompatybilne
Tourte pommes de terre, poireaux, champignons et lardons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre doux froid et coupé en morceaux, puis un peu pour le plat
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
- 80 g d'échalotes coupées en deux
- 150 g de poireaux coupés en tronçons (3 cm)
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de lardons fumés
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 400 g de champignons de Paris frais émincés
- 4 pincées de sel
- 4 pincées de poivre moulu
- 900 g de pommes de terre coupées en rondelles (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 534.8 kcal / 2232 kJ
- Białko
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Sód
- 877.3 mg