Urządzenia i Akcesoria
Crevettes cajuns
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 portions
Składniki
-
80 g de ketchup
-
50 g de jus de citron
-
1 c. à café d'épices cajun
-
2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
-
700 g de crevettes cuites, décortiquées
-
1200 g d'eau
-
½ c. à café de gros sel
-
200 g de riz
-
½ citron jaune coupé en rondelles
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
3534.8 mg
Białko
42 g
Kalorie
1647 kJ /
387.5 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
45.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® et moi n°30
47 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Poulet à la cubaine
40 min
Riz au poulet et chorizo
35 min
Riz au porc cinq-épices
50 min
Rougail saucisses et flan coco
1 godz. 50 min
Ratatouille au chorizo
35 min
Capellini aux merguez et tomates séchées
30 min
Cari poulet
45 min
Ratatouille aux merguez
40 min
Pâtes aux épices cajun, façon jambalaya
1 godz. 30 min
Gumbo de poulet façon cajun
35 min
Poulet sauce au cidre, lardons, oignons et noix de pécan
1 godz.
Jambalaya de poulet
40 min