Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 200 g de lardons fumés
- 220 g de chorizo doux, coupé en rondelles
- 3 brins de persil frais, équeutés et ciselés
- 6 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 600 g d'eau
- 2 bananes plantain, non épluchées et fendues en deux dans la longueur
- 350 g de lait
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2211.8 kJ / 530.3 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1755.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bœuf coco
3h 20min
Curry de banane plantain
35 dk
Tourment d'amour à la goyave
1h 15min
Glace coco et citron vert
12h 15min
Salade de papaye verte
15 Min
Tourment d'amour
2h
Curry vert de bananes plantain
30 Min
Gratin de christophine au vivaneau
1 Std. 10 Min
Glace au coco
4sa
Pain au beurre
1 godz. 30 min
Chocolat martiniquais
20 dk
Poulet à l’ananas à la cubaine
50 dk