Urządzenia i Akcesoria
Ciasto francuskie
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 sztuki
Składniki
Ciasto francuskie
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
110 g wody ciepłej
-
1 łyżeczka octu
-
¼ łyżeczki soli
-
300 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
250 mg
Białko
17 g
Kalorie
6997 kJ /
1671 kcal
Tłuszcz
126 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
83 g
Węglowodany
119 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY PODSTAWOWE II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Francuskie rogaliki (Croissants)
12 godz.
Włoski brunch
1 godz. 30 min
Lody marmurkowe
11 godz. 30 min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 godz. 50 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Ciasto francuskie szybkie
1 godz. 20 min
Krówki toffi
2 godz.
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 godz. 50 min
Świąteczny tort piernikowo-czekoladowy
1 godz. 40 min
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2 godz. 15 min
Kremówki (Napoleonki)
6 godz. 30 min