Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto francuskie
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 110 g wody, ciepłej
- 1 łyżeczka octu
- ¼ łyżeczki soli
- 300 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 6997 kJ / 1671 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 119 g
- Tłuszcz
- 126 g
- Tłuszcz nasycony
- 83 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 250 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orkiszowe calzone z wołowiną i warzywami
4h 25min
Domowy napój sojowy i bułeczki na parze
5h 30min
Faworki - róże
1h 10min
Płynny karmel
35 Min
Ciasto francuskie szybkie
1h 20min
Przyprawa lawendowo-pieprzowa
10 Min
Mięsna zapiekanka z piwem
1h 40min
Lody marmurkowe
11hod. 30min
Focaccia na długo rosnącym cieście
20 Std.
Babeczki z serem brie, dżemem malinowym i sosem chili
2h 25min
Crème pâtissière
2h 35min
Kremówki (Napoleonki)
6h 30min