
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto francuskie
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 sztuki
Składniki
Ciasto francuskie
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
110 g wody ciepłej
-
1 łyżeczka octu
-
¼ łyżeczki soli
-
300 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
1671 kcal /
6997 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
126 g
Węglowodany
119 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
83 g
Sód
250 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY PODSTAWOWE II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1 godz. 15 min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 godz. 15 min
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Ciasto francuskie szybkie
1 godz. 20 min
Piana z białek
5 min
Plaster miodu
1 godz. 30 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16 godz. 10 min
Francuskie rogaliki (Croissants)
12 godz.
Lody waniliowe
12 godz.
Kremówki (Napoleonki)
6 godz. 30 min