Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto francuskie
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 110 g wody, ciepłej
- 1 łyżeczka octu
- ¼ łyżeczki soli
- 300 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 6997 kJ / 1671 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 119 g
- Tłuszcz
- 126 g
- Tłuszcz nasycony
- 83 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 250 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kluski śląskie
30 Min
Ciasto francuskie szybkie
1h 20min
Płynny karmel
35 分钟
Czarny makaron
1h
Czarne sezamki
1h 50 min
Lody marmurkowe
11h 30min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5óra 30p
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1小时 30 分钟
Domowy napój sojowy i bułeczki na parze
5óra 30p
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1h 50 min
Rurki z kremem
3h
Kremówki (Napoleonki)
6h 30min