Tort tropikalny z bezikami
TM6 TM5

Tort tropikalny z bezikami

4.1 (40 ocen)

Składniki

  • 3 pomarańcze, ekologiczne

Biszkopt pomarańczowy

  • 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 8 jajek
  • 200 g cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli

Beziki

  • 2 białka
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka barwnika spożywczego, pomarańczowego, w żelu

Mus z mango

  • 200 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki

Krem tropikalny i przełożenie

  • 80 g cukru pudru
  • 500 g sera mascarpone, schłodzonego
  • 1 kiwi, pokrojone w plastry, do podania
  • 1 śliwka, pokrojona w plastry, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1885.2 kJ / 450.6 kcal
Białko
9.7 g
Węglowodany
57.4 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Błonnik
1.9 g
Sód
249 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy