Urządzenia i Akcesoria
Tort tropikalny z bezikami
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 5 godz.
12 porcji
Składniki
-
3 pomarańcze ekologiczne
Biszkopt pomarańczowy
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
8 jajek
-
200 g cukru
-
250 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Beziki
-
2 białka
-
100 g cukru
-
1 łyżeczka barwnika spożywczego pomarańczowego, w żelu
Mus z mango
-
200 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
Krem tropikalny i przełożenie
-
80 g cukru pudru
-
500 g sera mascarpone schłodzonego
-
1 kiwi pokrojone w plastry, do podania
-
1 śliwka pokrojona w plastry, do podania
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
249 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
1885.2 kJ /
450.6 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
57.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
8 godz.
Makaroniki malinowe
1 godz. 20 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Spread czekoladowo-orzechowy
12 godz. 10 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 godz. 50 min
Makaroniki z herbatą matcha
2 godz.
Makaroniki z lemon curd
2 godz.
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min