Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki z mrożonym kremem cytrynowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
Krem cytrynowy
-
100 g cukru
-
skórka otarta z 1 cytryny
-
3 jajka
-
100 g masła o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
70 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Ciasto na tartaletki
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
20 g cukru
-
1 szczypta soli
Bita śmietana
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
owoce leśne, mieszane, świeże do dekoracji (ok. 200 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
41.5 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1297.4 kJ /
310.1 kcal
Tłuszcz
22.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
23.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA OCHŁODY!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Tartaletki z truskawkami
1 godz. 20 min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 godz. 40 min
Tartaletki wytrawne z gruszką i serem pleśniowym
1 godz. 45 min
Kruche babeczki z owocami
1 godz.
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 godz. 15 min
Ganache czekoladowy
3 godz. 20 min
Ciasto Snikers
26 godz.
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Biszkopt
1 godz. 50 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min