Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 440 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 10 g ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 256 kJ / 61.2 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 5.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plaster miodu
1j 30 menit
Suflet malinowy z angielskim kremem
1 Std. 15 Min
Cukierki kawowe
2h 35 min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Laski św. Mikołaja
3h 20 min
Lodowe parfait na patyku
5h 40min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 Std. 45 Min
Jabłka w karmelu
30 min
Karmelowe toffi
2j
Herbatniki
2h 15 min
Pikantne nachos
1j