
Urządzenia i Akcesoria
Dżem z owoców jagodowych
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
1500 g
Składniki
-
600 g borówek, świeżych
-
500 g malin, świeżych
-
500 g jeżyn, świeżych
-
40 g oleju o neutralnym smaku (np. oleju rzepakowego lub kokosowego)
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1200 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
387.7 kcal /
1622.2 kJ
Białko
1.1 g
Tłuszcz
3.2 g
Węglowodany
93.2 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
1.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem malinowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min