Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g borówek, świeżych
- 500 g malin, świeżych
- 500 g jeżyn, świeżych
- 40 g oleju o neutralnym smaku (np. oleju rzepakowego lub kokosowego)
- 60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1200 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1622.2 kJ / 387.7 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 93.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem truskawkowy
1h 5min
Powidła wiśniowe
1h 55min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 Std.
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 Min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1h 10 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 Std. 30 Min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 Std.
Dżem malinowy
40 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 Min