Krem z białej czekolady i wody różanej
TM5 TM6

Krem z białej czekolady i wody różanej

3.4 (17 ocen)

Składniki

  • 15 g wody
  • ½ łyżeczki żelatyny w proszku (2 g)
  • 200 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 50 g śmietany, 36% tłuszczu, w temp. pokojowej
  • 50 g soku malinowego, naturalnego
    lub 50 g syropu malinowego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
  • 200 g śmietany, 36% tłuszczu, schłodzonej
  • 25 g wody różanej
  • płatki róży, w cukrze, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2292.3 kJ / 547.5 kcal
Białko
5.8 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
41.5 g
Tłuszcz nasycony
25.5 g
Błonnik
0 g
Sód
72.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy