Urządzenia i Akcesoria
Krem z białej czekolady i wody różanej
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
½ łyżeczki żelatyny w proszku (2 g)
-
15 g wody
-
200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g śmietany, 36% tłuszczu w tym 50 g w temp. pokojowej i 200 g dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g syropu malinowego, naturalnego50 g soku malinowego naturalnego
-
25 g wody różanej
-
płatki róży, w cukrze (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
72.5 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
2292.3 kJ /
547.5 kcal
Tłuszcz
41.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
25.5 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biszkopt
1 godz. 50 min
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Ganache czekoladowy
3 godz. 20 min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1 godz.
Malinowe wyspy
9 godz.
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Czarny makaron
1 godz.
Tort walentynkowy
7 godz. 20 min
Bita śmietana
10 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min