Urządzenia i Akcesoria
Krem z białej czekolady i wody różanej
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
½ łyżeczki żelatyny w proszku (2 g)
-
15 g wody
-
200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g śmietany, 36% tłuszczu w tym 50 g w temp. pokojowej i 200 g dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g syropu malinowego, naturalnego50 g soku malinowego naturalnego
-
25 g wody różanej
-
płatki róży, w cukrze (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
72.5 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
2292.3 kJ /
547.5 kcal
Tłuszcz
41.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
25.5 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 godz. 10 min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 godz.
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 godz. 15 min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1 godz.
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min