Urządzenia i Akcesoria
Krem z białej czekolady i wody różanej
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
½ łyżeczki żelatyny w proszku (2 g)
-
15 g wody
-
200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g śmietany, 36% tłuszczu w tym 50 g w temp. pokojowej i 200 g dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g syropu malinowego, naturalnego50 g soku malinowego naturalnego
-
25 g wody różanej
-
płatki róży, w cukrze (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
72.5 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
2292.3 kJ /
547.5 kcal
Tłuszcz
41.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
25.5 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10 min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 godz. 10 min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 godz.
Makaroniki malinowe
1 godz. 20 min
Biszkopt pistacjowy
4 godz.
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 godz. 15 min
Różowy biszkopt na kisielach
4 godz.
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min