Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g wody
- ½ łyżeczki żelatyny w proszku (2 g)
- 200 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 50 g śmietany, 36% tłuszczu, w temp. pokojowej
-
50
g soku malinowego, naturalnego
lub 50 g syropu malinowego, wykonanego w TM (patrz wskazówka) - 200 g śmietany, 36% tłuszczu, schłodzonej
- 25 g wody różanej
- płatki róży, w cukrze, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2292.3 kJ / 547.5 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 72.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem dekoracyjny z serka
5min
Financiery orzechowe z malinami
1h 20min
Mus czekoladowy z chili
3h 10 min
Krem kawowy
20 Min
Timbale cytrynowe z polewą malinową
2 Std. 15 Min
Krem angielski (Crème anglaise)
2u. 25min
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 godz. 40 min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Frużelina tropikalna do tortów
10min
Bita śmietana
10min