Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g wody
- ½ łyżeczki żelatyny w proszku (2 g)
- 200 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 50 g śmietany, 36% tłuszczu, w temp. pokojowej
-
50
g soku malinowego, naturalnego
lub 50 g syropu malinowego, wykonanego w TM (patrz wskazówka) - 200 g śmietany, 36% tłuszczu, schłodzonej
- 25 g wody różanej
- płatki róży, w cukrze, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2292.3 kJ / 547.5 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 72.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartaletki z mrożonym kremem cytrynowym
3 godz. 50 min
Pistacjowe chantilly
4h 40min
Biszkopt pistacjowy
4 Std.
Biszkopt szpinakowy
4h 15min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Frużelina malinowa
10 Min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7h
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1 godz.
Biszkopt
1 Std. 50 Min
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 Min
Żelka truskawkowa do tortów
3 Std. 45 Min