Urządzenia i Akcesoria
Krem z białej czekolady i wody różanej
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
½ łyżeczki żelatyny w proszku (2 g)
-
15 g wody
-
200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g śmietany, 36% tłuszczu w tym 50 g w temp. pokojowej i 200 g dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g syropu malinowego, naturalnego50 g soku malinowego naturalnego
-
25 g wody różanej
-
płatki róży, w cukrze (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
72.5 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
2292.3 kJ /
547.5 kcal
Tłuszcz
41.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
25.5 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Frużelina tropikalna do tortów
10min
Wegański żel owocowy
1h 15min
Bita śmietana
10min
Ciasto kruche słodkie
2h
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1h 40min
Makaroniki malinowe
1h 20min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7h 55min
Biszkopt pistacjowy
4h
Makaroniki truskawkowe
2h 30min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48h
Biszkopt
1h 50min
Biszkopt czekoladowy
4h