Urządzenia i Akcesoria
Karnawałowe castagnole
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
250 g ziemniaków nieobranych, małych
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia rąk
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
skórka otarta z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
25 g rumu
-
3 jajka
-
1 - 2 szczypty soli
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g cukru
-
olej do smażenia
-
cukier puder do posypania castagnole
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
40.2 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
1332.7 kJ /
318.5 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
46.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajeczne gałki oczne na Halloween
15min
Lody miso z kawiorem
13h
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45min
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45min
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35min
Ciasteczka Pink Kiss
1h 20min
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1h 10min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2h 30min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15min
Sycylijskie arancini
2h 50min
Lody zabajone
9h 15min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40min