Urządzenia i Akcesoria
Karnawałowe castagnole
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
250 g ziemniaków nieobranych, małych
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia rąk
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
skórka otarta z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
25 g rumu
-
3 jajka
-
1 - 2 szczypty soli
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g cukru
-
olej do smażenia
-
cukier puder do posypania castagnole
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
40.2 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
1332.7 kJ /
318.5 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
46.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sycylijskie arancini
2 h 50 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 h 30 min
Adżika
40 min
Trifle z truskawkami
1 h 20 min
Cynamonowe smores
1 h 50 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 h 30 min
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 h
Ciasteczka Pink Kiss
1 h 20 min
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
40 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 h 30 min
Ciastka klocki
1 h 40 min