
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 250 g ziemniaków nieobranych, małych
- 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia rąk
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- skórka otarta z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- 25 g rumu
- 3 jajka
- 1 - 2 szczypty soli
- 30 g drożdży świeżych pokruszonych
- 30 g cukru
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania castagnole
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 318.5 kcal / 1332.7 kJ
- Białko
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Sód
- 40.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Adżika
40 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
8 godz. 30 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Ciasteczka Pink Kiss
1 godz. 20 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Pasta karczochowa
5 min
Kremowy serek z jogurtu marynowany w oliwie
12 godz. 15 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min