Faworki bezglutenowe

Faworki bezglutenowe

3.8 56 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
50 sztuk

Składniki

  • 15 g siemienia lnianego, mielonego
  • 60 g gorącej wody
  • 80 g mąki owsianej bezglutenowej
  • 100 g mąki kukurydzianej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 80 g skrobi ziemniaczanej
    80 g skrobi kukurydzianej
  • 20 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 2 żółtka
  • 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 10 g octu jabłkowego
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 65 kcal / 271 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 40 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...