Urządzenia i Akcesoria
Faworki bezglutenowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
50 sztuk
Składniki
-
15 g siemienia lnianego, mielonego
-
60 g gorącej wody
-
80 g mąki owsianej bezglutenowej
-
100 g mąki kukurydzianej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
80 g skrobi kukurydzianej80 g skrobi ziemniaczanej
-
20 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
2 żółtka
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
10 g octu jabłkowego
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
40 mg
Białko
1 g
Kalorie
271 kJ /
65 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 godz.
Bagietki bezglutenowe na piwie
15 godz.
Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
8 godz. 50 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min