Urządzenia i Akcesoria
Purée z topinamburu (wegańskie)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
500 g topinamburu obranego, przekrojonego na pół (patrz wskazówka)
-
100 g napoju owsianego niesłodzonego
-
20 g płatków drożdżowych nieaktywnych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
21 mg
Białko
4 g
Kalorie
499 kJ /
119 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ JAK SZEF KUCHNI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Bulion rybny
1 godz.
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Sos holenderski
15 min