Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g topinamburu, obranego, przekrojonego na pół (patrz wskazówka)
- 100 g napoju owsianego, niesłodzonego
- 20 g płatków drożdżowych, nieaktywnych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 499 kJ / 119 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2sa 45 dk
Marchewka z kuminem
35min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 godz. 5 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8ωρ. 20 λεπτ.
Kluski francuskie z Varomy
20min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2h 20min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1h 30 min.
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45min
Cytrynowa brukselka
20min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50min