Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g topinamburu, obranego, przekrojonego na pół (patrz wskazówka)
- 100 g napoju owsianego, niesłodzonego
- 20 g płatków drożdżowych, nieaktywnych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 499 kJ / 119 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 Std. 20 Min
Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami
1h
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Groszek po francusku
55min
Duszone warzywa
10min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 Std. 10 Min
Sos pomidorowy marinara
1h 15min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1h
Zupa krem z wędzonym łososiem
20min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5u. 30min
Topinambur po prowansalsku
50min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h