
Urządzenia i Akcesoria
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Kasza orkiszowa z warzywami
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki100 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
wody1200 g
-
oleju20 g
-
kaszy orkiszowej, pełnoziarnistej o czasie gotowania 15 min200 g
-
soli1 łyżeczka
Wegański gulasz z boczniaków
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju30 g
-
boczniaków, świeżych pokrojonych w paski (5 x 1 cm)250 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 1 cm)150 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata700 g
-
wody150 g
-
ziaren ziela angielskiego5
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekana
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
415.8 kcal /
1740.8 kJ
Białko
12.3 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
57.3 g
Błonnik
13.7 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
1058.3 mg