Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami

Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami

4.4 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Kasza orkiszowa z warzywami
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • wody
    1200 g
  • oleju
    20 g
  • kaszy orkiszowej, pełnoziarnistej o czasie gotowania 15 min
    200 g
  • soli
    1 łyżeczka
Wegański gulasz z boczniaków
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oleju
    30 g
  • boczniaków, świeżych pokrojonych w paski (5 x 1 cm)
    250 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 1 cm)
    150 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    700 g
  • wody
    150 g
  • ziaren ziela angielskiego
    5
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona (patrz wskazówka)
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekana

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 415.8 kcal / 1740.8 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 57.3 g
Błonnik 13.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 1058.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...